Beraya Di Rumah Terbalik Kuala Lumpur UpSide Down House

Thursday, July 28, 2016

Seperti raya-raya yang lepas, Kak Zaza memang beraya dekat Kuala Lumpur je. Ada ke yang #teamrayakl jugak kat sini? Kalau ada kita geng! High 5 sikit! :p

Kalau beraya kat KL ni, memang jalan agak lengang lah. Tapi dah tak macam dulu sangat. Dulu-dulu lagi lengang dan sunyi. Sekarang ni ramai juga yang dah beraya di KL. So KL takdalah sunyi sangat.

Raya kali ni, Kak Zaza ambil kesempatan ke Upside Down House dekat Menara Kuala Lumpur. Sekarang ni tengah ada promosi. Promosi sehingga 4 Ogos ini, tiket masuk cuma RM15 saja. Bolehlah datang bawa family. Waktu buka dari jam 9.00 pagi sehingga 7.00 malam.

Rumah terbalik ni sama seperti rumah sebenar, ada ruang tamu, dapur, bilik tidur, bilik mandi tapi segala-galanya terbalik. Rumah dua tingkat, dengan ketinggian 20 kaki dan kawasan seluas 2,000 kaki persegi, mengambil masa tiga bulan untuk disiapkan dan merupakan rumah terbalik tertinggi di Malaysia.
  Ni dekat perkarangan rumah. Cantik dengan bunga-bungaan.
Rumah yang terbalik, atau Kak Zaza yang terbalik?? :p Tak tau apa motif gambar ni? Lol
Ini dekat taman di luar rumah terbalik. Cantik macam dalam cerita fairy tale.

Dekat luar rumah. Ini je yang tak terbalik.  Ini bilik tidur


Argh takut terjatuh almari ni atas kepalaSiapa yang susun sampai terbalik ni

Tengah fikir macammana lah benda ni boleh kat atas. Eh macam cerita Seniman Bujan Lapok pulak rasanya tetiba motor ada kat atas.Kalaulah terjatuh habislah Kak Zaza

Ruangan dapur


Ke tingkat bawah pula.So kalau datang ke KL jangan lupa lah singgah ke sini. Dekat sebelah KL tower je.
 Baju ini dari koleksi Zawara for Lazada. Dan of course Premium Beautiful corset tak pernah lupa :p Kakak pula bergaya dengan baju koleksi dari Emel by Melinda Looi.

 Selamat hari raya dan maaf zahir batin dari kami :)


You Might Also Like

0 comments

Followers

Total Pageviews