Gaji Tak Selari Dengan Taraf Hidup

Thursday, December 10, 2015

Pagi-pagi lagi dah dapat rungutan dari rakan-rakan dalam whatsapp group tentang kos sara hidup sekarang. 

Pengsan bila semuanya nak kena bayar! Kata mereka kalau taraf hidup kita tinggi mereka tak kisah. Kalau gaji selari dengan taraf hidup. Tapi, gaji pun semput, tapi all things nak kena bayar.

Itulah. Tahun 2016 memang masanya untuk kita semua bekerja keras lagi untuk selari dengan kos hidup yang semakin meningkat. Nak tak nak, kita sendiri yang kena tingkatkan taraf hidup kita. Zaman dah tak seperti dulu lagi. Tak boleh nak terlampau selesa dengan kehidupan kita yang sedia ada. Teringat kata-kata seorang rakan, selesa kah hidup kita bila nak bagi duit belanja dekat ibu bapa pun terpaksa dicatu. Memang mereka tak pernah minta, tapi sebagai anak, rasanya itu the happy moment kan bila kita dapat senangkan kehidupan mak ayah kita. Mereka boleh berkorban untuk kita dari kecil, tapi kita pulak terpaksa berkira-kira untuk beri kesenangan kepada mereka. Sebab itu memang kena keluar juga dari comfort zone kita. Zaza tak tahulah anda bagaimana, tapi memang rata-rata orang yang Zaza jumpa berkongsi kisah yang sama. Mengenai expenses yang kian meningkat!

Kalau ada yang nak tahu peluang berniaga dengan Top Leaders Circle, Business ini memang sesuai untuk mereka yang ingin berniaga dengan modal flexible, kelas pembelajaran percuma dan teknik permasaran percuma. Jika nak Zaza bantu untuk mulakan perniagaan anda, jangan malu-malu untuk contact Zaza ok. Seronok kan bila ada extra duit masuk dalam account kita setiap bulan.


Zazalina
019-3075397
zazalinaothman@gmail.com


top leaders circle peluang berniagaYou Might Also Like

0 comments

Followers

Total Pageviews