Premium Beautiful Tingkatkan Metabolisme

Wednesday, October 15, 2014

Metabolisme adalah jumlah tenaga atau kalori yang dibakar oleh tubuh kita untuk mengekalkan fungsi-fungsi tubuh yang asas. Sebenarnya tubuh kita membakar kalori pada setiap masa dan berterusan, bukan hanya pada waktu bersenam. Metabolisme bagi setiap individu adalah berbeza bergantung pada jumlah otot dan jumlah lemak dalam tubuh. Tisu otot membakar lebih berbanding tisu lemak. Sebab itu, mereka yang mempunyai banyak tisu otot akan mempunyai kadar metabolisme yang tinggi berbanding mereka yang banyak tisu lemak.

Kadar metabolisme boleh berubah mengikut beberapa faktor dan salah satu antaranya ialah faktor usia. Semakin meningkat usia, semakin perlahan tahap metabolisme seseorang. Bila usia mencecah 30-an, kadar metabolisme semakin perlahan. Makan dalam kuantiti sedikit pun, tapi badan terasa berat dan pengumpulan lemak juga mula terhasil.

Salah satu cara yang biasa orang lakukan untuk meningkat kadar metabolisme ialah dengan bersenam. Tapi, bersenam ini pun, kena tahu cara, silap langkah, ianya boleh mencederakan diri kita sendiri jika terlampau overdo dan tanpa nasihat mereka yang pakar. 


Cara mudah ialah dengan pemakaian Premium Beautiful. Dengan pemakaian Premium Beautiful, ia dapat meningkatkan kadar metabolisme sebab teknologi FIR yang terdapat pada fabrik Premium Beautiful ini.

Antara kebaikan FIR dalam Premium Beautiful ini ialah:

1. Memperbaiki peredaran darah dalam badan
2. Meningkatkan kadar metabolisme
3. Meningkatkan keberkesanan penyerapan nutrien dan penyingkiran bahan buangan daripada badan.
4. Mengelakkan pertumbuhan bakteria
5. Mengekalkan kesegaran badan
6. Menghilangkan kesakitan pada tubuh badan atau tempat yang sakit.


Bagaimana ia berfungsi?


FIR menembusi kulit

Tindak balas resonan ke atas molekul air
 Molekul bergetar menghasilkan haba
 

Salur darah mengembang

Perjalanan darah lebih lancar


Penghantaran nutrien dan pembuangan toksin lebih cekap

 
Sel lebih sihat

 
Badan segar, cergas dan ceria

Kesimpulannya, teknologi FIR yang terdapat dalam Premium Beautiful ini mampu untuk meningkatkan metabolisme dan keupayaan perlangsingan badan.

 Love,

Zaza
019-3075397
Your Premium Beautiful ExpertYou Might Also Like

0 comments

Followers

Total Pageviews